Tarbot met gadogado
![](/wp-content/uploads/2018/10/Tarbot-met-gadogado.png)
Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
- Bakpan
Ingredienten
- 200 gram tarbot
- 200 gram taugé
- 250 gram sperziebonen
- 500 gram krieltjes in schil
- 1 stukje gember
- 1 handje verse koriander
- 2 eetlepels olijfolie
Marinade
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel kurkuma
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Dressing
- 1 chilipeper zonder zaadjes
- 1½ eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels limoensap
- 50 gram pindakaas
- 80 ml kokosmelk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de marinade door een eetlepel olijfolie te mengen met de rest van de ingrediënten. Haal de tarbot uit de verpakking en marineer in de marinade.
- Vul een pan met water en kook de krieltjes 5 minuten. Giet af en plaats op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Zet in de oven voor 20 minuten.
- Vul een pan met water en kook de sperziebonen 5 minuten. Giet de boontjes af. Voeg de boontjes en taugé na 20 minuten toe aan de aardappelen. Bak samen nog 10 minuten.
- Verhit een eetlepel olijfolie of klontje boter in de pan. Bak de tarbot circa 4 minuten per kant. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen.
- Serveer de tarbot in Indonesische marinade met de gadogado en de dressing. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!